Kolumne

Zvezdnik naj bo vzornik: Majhen korak za Noleta, velik prestop za korono

9.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Ni kriv samo Novak Đoković. Nedolžen pa tudi ne. Prav tako niso krive zgolj avstralske oblasti. Nedolžne pa prav tako ne.

Aktualna zgodba Novaka Đokovića, ki v Avstraliji čaka, da se sooči s sodniki, ki mu bodo dovolili vstop v državo ali ne in s tem udeležbo na teniškem turnirju v Melbournu, ni črno-bela. Ni kriv samo Đoković. Nedolžen pa tudi ne. Prav tako niso krive zgolj avstralske oblasti. Nedolžne pa prav tako ne.

Vsi, ki smo se cepili in ki se zavedamo, da je na tem planetu treba sobivati s preostalimi skoraj osmimi milijardami ljudi, bi si ob Đokovićevi avstralski kalvariji lahko rekli, kar pravi tudi njegov španski teniški kolega Rafael Nadal: “Vedel je, kakšni so pogoji za vstop v Avstralijo. Lahko bi se cepil in se izognil težavam.”

Čistost njegovega telesa

Tisti, ki zagovarjate čistost svojega telesa, brez cepiva proti kovidu — kar je bojda tudi Noletovo prepričanje —, ste verjetno na njegovi strani. Organizatorji so ga povabili. Dve neodvisni komisiji sta mu kot zdravstveni izjemi dali dovoljenje oz. izdali nek vizum. Poleg tega je vrhunski športnik. Številka...

”Med Srbijo in Avstralijo ni več tako, kot je bilo, četudi avstralski premier zatrjuje, da sta državi v prijateljskih odnosih.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE