Kolumne

Zmaga skupine Måneskin je zmaga milenijcev. Kljub Inkviziciji.

28.5.2021 / 06:10 Komentiraj
Evrovizija je festival, ki sprejme in objame vse — razen sovražnosti, nestrpnosti, zlaganosti, neumnosti in zaplankanosti, zapakirane v blefersko skrb za družbeno moralo.

Neverjetno, kako frajersko se je letos razpletla Pesem Evrovizije in kako trapasto smo ob tem izpadli vsi drugi. Kokainski škandal, ki ga ni bilo, je bil samo češnja na vrhu bizarne torte, ki smo si jo razrezali za posladek.

Prireditev je bila popoln uspeh. Rotterdamski organizatorji so z nadčloveškimi napori ob kupu koronskih ovir izpeljali trenutno največjo prireditev na svetu. Megalomanski šov, ki je v Evropi oznanil novo dobo, v kateri bomo med eno in drugo postkoronsko travmo vsaj malce lažje dihali in se objemali.

Obenem je to bil šov, na katerem je po enaintridesetih letih zmagala Italija z rokersko seksapilnim nastopom — neobremenjenim z vsem tistim, kar se vam zdi narobe.

Sporočilo je jasno: življenje je predragoceno, da bi bili zgolj tihi, pridni in pohlevni, in prekratko, da bi tratili čas z ugajanjem neumnežem.

Fosilno gorivo

Življenjske prioritete so postale jasne: pehanje za odobravanjem in komplimenti se zdijo nesmiselni. Vse manj ljudi si želi...

“Potrebovali smo nekaj malo bolj glasnega, da nas je zbudilo iz korona kome. Evroviziji paše nekaj ostrih robov.” — [Fotografija: EPA]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE