Kolumne

Zlatko Ćordić je kao subverzivna Kim Kardashian anti-Janša protestov

26.11.2020 / 06:10 Komentiraj
To spada v črno, pardon: roza kroniko. Ciničen, ireverenten attitude. Brez flancanja o fašizmu in doktoratov o deviacijah.

O Zlatku nima smisla izgubljati preveč besed. Res ne vem, zakaj bi se cela Slovenija ukvarjala z enim brezveznikom in z incidentom, ki ga je povzročil.

A dejstvo je, da se cela Slovenija vendarle resno ukvarja z enim brezveznikom. In da misli, da se mora ukvarjati. Ker da gre za dokaz, kakšna grozodejstva se pri nas dogajajo, in obenem svarilo, kakšna se šele bodo dogajala, če ne bomo ukrepali.

Ukrepali? Neee. Gre samo za to, da se resno ukvarjamo z enim brezveznikom. To je alibi, da smo mi sami resni in da nismo brezvezniki. Treba je pač signalizirati, da smo moralni, načelni in pametni.

Problem ukvarjanja z enim brezveznikom sam vidim kot obžalovanja vreden simptom senzacionalistične mentalitete.

Šerana moralna panika

Kolektivno šerana moralna panika kot značilnost tabloidne in tabloidizirane družbe in politike je vedno premosorazmerna z demografsko velikostjo in intelektualno skromnostjo množice, ki si neko

»O Zlatku nima smisla izgubljati preveč besed. Ne vem, zakaj bi se cela Slovenija ukvarjala z enim brezveznikom in incidentom, ki ga je povzročil.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE