Kolumne

Zlati prinašalec desnice

31.8.2019 / 06:10 Komentiraj
Žiga Turk je morda — in kvečjemu — dolgočasen, ciničen, sprenevedav, samovšečen, vendar tudi prijazen in lepo zdresiran.

Svečano in kot pod prisego izjavljam, da ne mislim, da je Žiga Turk stekli pes desnice. Tega nisem mislil niti takrat, ko sem prvič o tem pisal v tekstih Zaustaviti stekle pse desnice oz. Samouresničujoča se prerokba Spomenke Hribar: Desnica se je sama zaustavila in potem še v tekstu Kaj hočejo od nas stekli psi desnice? (In kaj mi njim moremo?).

To omenjam zato, ker se je dotični včeraj v mojem opisu nenadoma — prej pa v letu in pol niti enkrat, čeprav mu razumljivo ni bil všeč — prepoznal in uporabil 1. osebo množine, češ, da sem jim [»nam«] rekel »stekli psi desnice«.

Če bi Žigo Turka že moral ali hotel označiti kot psa, bi mu kvečjemu ljubkovalno rekel »zlati prinašalec desnice«. Turk je morda dolgočasen, ciničen, sprenevedav in samovšečen, toda na vsak način je tudi prijazen in lepo zdresiran — in nikakor ne stekel.

Polemika Gruden–Turk

Do te pomote, da ne rečem natolcevanja je slučajno prišlo zato, ker se je Žiga Turk v Večeru ta...

»Čeprav se je verjetno ne samo meni lažje strinjati z Matjažem Grudnom kot z Žigo Turkom, to ne pomeni, da včasih ne dam prav tudi slednjemu. Ali ga celo branim pred zločestimi napadi manj pametnih in manj vljudnih od Grudna.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE