Kolumne

Življenje ni lajf: Lokali po lockdownu

21.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Naj se vtaknem še v eno pomembno nepomembnost: kako v Sloveniji, v slovenščini učinkovito pokličemo natakarja, natakarico?

Vsaj ena dobra plat lockdowna — oz. tega, da so lokali bili zaprti, pa še infamne policijske ure za nameček —, je bila neprostovoljna detoksikacija od alkohola. Ker doma skoraj nikoli ne hranim in ne konzumiram nobenega alkohola, sem se ga piti v lokalih hočeš-nočeš odvadil. Zato ga očitno nesem slabše kot prej. Tako sem pred kratkim spil dva velika pira, pa sem bil že kar malo munjen. 

Ampak probleme imam z lokali, ne z alkoholom. Zdi se mi, da so se po ponovnem odprtju nekateri malo polenili in zanemarili. Da ponudba ni več takšna, kot je bila. Pa da kakega lokala in storitve ni več. Recimo Magde — zame najbolj tragične gostinske žrtve korona virusa. Pa da je Krejan ob sobotah nehal na tržnici peči pogače. 

Povprečna starost

Saj ne, da bi bil izbirčen in zatežen in ne vem kake fancy postrežbe vajen gost, ampak določene stvari me vendarle motijo. V bistvu malenkosti. Navadil sem se recimo, da me natakarska mladina titulira kot

Pivotoč Tektonix (in kraft pivovarna Tektonik) v Delovi nekdanji tiskarni, meternici na Likozarjevi. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE