Rubrike

Zgodba o žalovanju, osamljenosti, preživetju v Caracasu [odlomek]

13.9.2020 / 06:05 Komentiraj
Roman venezuelske pisateljice Karine Sainz Borgo velja za literarno senzacijo, avtorica pa za novi glas svetovne literature.

Roman Hči Španke nas posrka v temačno in nepredvidljivo vzdušje sodobnega Caracasa: je zgodba o žalovanju, osamljenosti in preživetju v mestu, ki se je spremenilo v pekel. Hkrati pa knjiga zaradi svoje izjemne literarne nastrojenosti presega zgolj reportažno opisovanje razmer v sodobni Venezueli. Skozi oči junakinje Adelaide Falcón podoživljamo sesutje sveta, kakršen je nekoč bil.

Karina Sainz Borgo (1982, Caracas) je začela pisati kulturne reportaže za venezuelski El Nacional. Pred desetimi leti je emigrirala v Španijo. Po dveh esejističnih knjigah je Hči Španke njen prvi roman. Preveden je že v 25 jezikov, odslej tudi v slovenščino pri Založbi Vida.

Karina Sainz Borgo: Hči Španke

Že petič v treh dneh sem šla v pekarno, pa se je pek še zmeraj pretvarjal, da me prvič vidi. Tudi ta teden niso dobili moke. Zraven mene sta stali dve ženski,

Karina Sainz Borgo (1982, Caracas) je pred desetimi leti je emigrirala v Španijo. Po dveh esejističnih knjigah je Hči Španke njen prvi roman. — [Fotografija: Lisbeth Salas]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE