Revija

Zdravniki smo dobro precepljeni. Kaj pa učitelji?

9.9.2021 / 06:05 Komentiraj
Zdravniki nas z zgledom nagovarjajo, naj zaupamo medicini in se čim prej cepimo. Se bo njihovo sporočilo koga dotaknilo?

Kontra je rubrika o aktualnih temah, ki jo za Večer ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič. Tokrat je namenjena cepljenju in testiranju otrok in mladine in učiteljev in razmeram v šolah ob začetku šolskega leta.


Na pragu novega šolskega in študijskega leta smo se pediatri in šolski zdravniki zaskrbljeni ozirali k podatkom, ki so jih za to pristojni zbirali o precepljenosti med šolsko mladino, starejšo od 12 let, in o precepljenosti med vzgojiteljicami, učitelji in profesorji.

V tem času je epidemiološka slika doma in v tujini jasno pokazala, da nas čaka nova preizkušnja. Kako bomo kos novemu valu okužb s covidom-19? Kako smo pripravljeni, da se ne bi ponovilo, kar smo doživeli med prejšnjim valom epidemije, ko so šole morale zapreti vrata in ko so univerzitetne predavalnice samevale?

Kaj kažejo podatki

Če naj bi bil odgovor pozitiven — da smo se torej le nekaj naučili iz izkušenj —, pa smo pediatri in zdravniki v javnem zdravstvenem varstvu vendarle...

“Na pragu novega šolskega in študijskega leta je epidemiološka slika doma in v tujini jasno pokazala, da nas čaka nova preizkušnja?” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE