Revija

Zavozili so! Ampak ta virus nas ne bo pokopal …

22.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Ljudje bodo upoštevali ukrepe, če bodo verjeli, da pomagajo družbi. Če so cilji res dobronamerni, demokratični, bodo doseženi.

Kdo si upa trditi, da so ukrepi in posegi v posameznikovo življenje, ki jih sprejemajo v Sloveniji, Italiji, Švici, Nemčiji, Avstriji, na Švedskem ali v Novi Zelandiji, v Avstraliji, na Filipinih pravi, ustrezni, sorazmerni? Marsikdo, ki razmišlja s svojo glavo, ki sestavlja mozaik korona krize in sprejema vse ugotovitve znanstvenikov, zdravnikov in ostalih, ki se ukvarjajo z virusom, si tega ne bi upal trditi.

V družbah, ki so demokratične in želijo to tudi po tej krizi ostati, bo najtežje oprostiti politikom njihovo panično ravnanje, ustrahovanje, sejanje apokaliptičnih scenarijev in tehtanje sorazmernosti vsakršnega omejevanja človekove svobode in dostojanstva. Tudi v Švici mnogi vidijo strahove, ki so pretirani in zgrešeni. A ne gre le za korona krizo, tako je že skoraj sedemdeset let.

Podzemne bolnišnice

Prejšnji teden je švicarsko javnost vznemirila reportaža javne televizije SRF, kjer so ugotovili, da je po vsej Švici še vedno skoraj 100, natančneje 96...

»Najtežje bo oprostiti politikom njihovo panično ravnanje, ustrahovanje, sejanje apokaliptičnih scenarijev in tehtanje sorazmernosti omejevanja svobode in dostojanstva.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE