Kolumne

Zaupajmo znanosti in razumu. Ne prim. dr. Wernerju in Bergdoktorju Potrču.

15.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Če lahko nošenje maske k čemu pripomore, sem jo pripravljen nositi tudi med spanjem. To trdim kot človek, ne kot strokovnjak.

Srce je kakor kamen. V prvih tednih pandemije sem zapisal, da nas čaka preizkus naše kolektivne in individualne odgovornosti, razsodnosti in solidarnosti. Danes me vedno bolj skrbi, da sem imel prav. Če je v prvih tednih negotovosti in skrbi, ki jih je povzročal do tedaj neznani virus, vendarle obstajalo upanje, da bodo ljudje zaupali znanosti, stroki, dejstvom in razumu, danes po družbenih omrežjih delijo modrosti in nasvete primarija dr. Wernerja in Bergdoktorja Potrča.

Fenomen estradne medicine seveda ni prisoten samo v Sloveniji. Bollywoodski zvezdnik Akšaj Kumar, recimo, glede korone in cele rajde drugih zdravstvenih tegob prisega na pitje kravjega urina. Nižje, dragi moji, vsaj kar zadeva razsodnost v času hude zdravstvene krize, ne gre.

Pomembnost različnih mnenj me ne gane

In prosim, ne omenjajte mi pomembnosti različnih mnenj! Ne gane me. Brez poznavanja in spoštovanja dejstev je svoboda različnih mnenj navadna farsa. Tega ne pravim jaz, ampak Hannah Arendt....

»In prosim, ne omenjajte mi pomembnosti različnih mnenj! Ne gane me. Brez poznavanja in spoštovanja dejstev je svoboda različnih mnenj navadna farsa. Tega ne pravim jaz, ampak Hannah Arendt.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE