Novice

Zaupajmo Policiji v Beli krajini. Če ne bo šlo drugače, bo šlo s cvičkom.

10.8.2019 / 06:10 Komentiraj
Policija se je najprej delala, kot da se nič ne dogaja. Zdaj so naenkrat krivi mediji. Kakšna bo njena naslednja poteza?

Potem ko se je Policija najprej celo večnost pretvarjala, kot da vaška straža ne obstaja, in ko je generalna direktorica ob zaprisegi novih policistov mejašev končno izustila vsaj dolžnostno PR sporočilo — češ, nikar ne delajte nič takega, kar bi ogrožalo vašo varnost in varnost drugih —, pa so v četrtek vendarle obrnili ploščo.

Policija v novem PR sporočilu trdi, da je Tatjana Bobnar »takoj povedala […], da obstaja meja med dovoljeno pomočjo in nedovoljenim aktivizmom«, in da »ponovno poudarja«, da »nasprotuje ustanavljanju tako imenovanih vaških straž ali vard z namenom prevzemanja nalog državnih organov« [poudarki so moji].

Policija lahko upa, da bomo kmalu in for the record zgodovine pozabili, da je bil recimo Šiško lani še kar promptno aretiran, belokranjski vaški stražar Blaž pa ne.

Slepilni manever

Podoben slepilni manever bosta po mojem zdaj izvedla tudi Šarec in Pahor in na lepem tudi levi strankarski veljaki.

Drek bo šele zdaj zares...

Policija je na južno mejo pravkar poslala 36 gušterjev. Na slovesnosti ob njihovi zakletvi je gen. dir. rekla, da bi »v svoje vrste z veseljem sprejeli še 700 dodatnih policistov«. Sedemsto! Le kje jih bodo vzeli?
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE