Kolumne

Zaslužena čelična šaka na silvestrovo

20.9.2022 / 06:05 Komentiraj
Žena mi še danes včasih zagrozi, če nisem priden, da naj pazim, kaj delam, da se ne bi zgodila čelična šaka. Ponavadi zadostuje.

Bliža se december, ki se ga vsako leto znova razveselim. Kakih dvajset, petindvajset let nazaj sem ga bil še bolj vesel. Kar nekaj let zapored — vsaj kakšnih deset — sem bil vsako leto prisoten na ljubljanskem novoletnem sejmu, kjer sem prodajal novoletne lučke. Včasih je bilo sicer mraz za popizdit, ampak v glavnem je blo pa fino. Interakcija z ljudmi, cel dan dogajanje, muzika, druženje z znanci s sosednjih "štantov" in tako dalje.

Nekega leta — ne spomnim se točno, katerega — smo na zadnji dan prodaje (30. decembra) prodajalci sklenili, da bomo po zaprtju stojnic odšli še na kuhano vino ali dva, da se poslovimo in si voščimo srečno in zdravo novo let. Saj smo bili tako rekoč sodelavci cel mesec.

Pa se je stvar seveda sfižila. Kuhanec ni bil eden ali dva, ampak kakšnih deset — nato pa ne bodi ga len v taksi in še naprej. Končali smo menda v takratni diskoteki Black Jack v Črnučah.

400 evrov

Domov sem se primajal ob kakih pol treh. Za povrh pa sem izgubil...

”Ženi v zagovor moram povedat, da je imela tisti dan povišano telesno temperaturo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE