Kolumne

Zamerit se mehaniku je kot zamerit se frizerju

7.12.2021 / 05:05 Komentiraj
Zdelo se mi je, da vidim svoj avto z dvignjeno havbo in da nekaj ropota. Morda pa res dela na njem? Poklicat si ga nisem upal.

V četrtek, 18. novembra mi je crknil avto. No, ženi je. Je njen in tudi ona je vozila. Zaribal motor. Nimam se za najbolj inteligentnega, ampak spomladi ob registraciji me je na srečo prešinilo, da bi se včlanil v AMZS. Avto je letnik 2006, jebiga, nikoli ne veš. Seveda je prišlo še kako prav, ko so naju morali z gorenjske avtoceste odšlepat k mehaniku.

Moj mehanik že je druga zgodba. Pri njem vztrajam, ker je pač naš lokalni mehanik. To je en razlog. Drugi pa je, da je fant pošten in ne zaračunava preveč, tako so pokazale izkušnje. Ima samo en problem. Malo je počasen. Pa dela samo štiri dni v tednu. Petek, sobota, nedelja in prazniki zaprto. Tri dni vikend. Frajer, ni kej. Če se mu poklopi še kak praznik, ki pade na četrtek ali ponedeljek …

Kaj čmo

Ker je avto riknil v četrtek pozno popoldan in je bil k njemu pripeljan zvečer, mi je pač pojasnil, da ga bo pogledal v ponedeljek. Pa so šli takoj trije dnevi v nič. V torek je poklical, da bo treba zamenjati...

”Še to in to je šlo. Zobati jermen pa ne vem kaj še. (Kaj hudiča je zobati jermen?). V glavnem, cena je poskočila na 1.100 evrov.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE