Kolumne

Žalovanje za Elizabeto in Titom in hipotetične zlorabe v Fotopubu

14.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Pa še eno nedopustno vprašanje: kako bi komentirali kolone žalujočih, ki bi se poslavljale od Vladimirja Putina, če bi umrl?

V pogovoru za intervju, ki bo objavljen v bližnji prihodnosti, sem novinarki povedala, da nas mora biti strah, če živimo v družbi, v kateri lahko moški nekaznovano posili žensko. Povedala pa sem tudi, da nas mora biti prav tako strah, če živimo v družbi, v kateri lahko ženska obtoži moškega spolne zlorabe ali posilstva brez dokazov.

Vem, da bo ta izjava spet povzročila histerično vreščanje že znanih osebkov, ampak moram jasno povedati, da za tem stojim.

Žalujoči ostali

Če naj striktno nadaljujem v tej smeri, moram zastaviti še eno nedopustno vprašanje. In sicer: kako bi komentirali kolone državljanov, ki bi se namesto od kraljice Elizabete II. v istem obsegu in slogu poslavljale od recimo Vladimirja Putina?

Moramo se namreč zavedati, da bomo ob Putinovi smrti gledali enake medijske podobe. Le da bi bili komentarji povsem drugačni. Zahodni mediji seveda ne bodo poročali o smrti vplivnega in velikega politika, ki je usodno zaznamoval 20. in 21. stoletje in ki je...

”Jasno je, da družbe brez ideologij ne obstajajo. In prav tako je jasno, da tudi ideologije brez pristranskosti ne obstajajo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE