Kolumne

Zakon džungle v najlepšem mestu na svetu: Wolt in Glovo kot ljudska kuhinja

17.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Odkar so uvedli shared space, je v peš conah kaos. Célo mesto je dnevna soba, kjer je prostora za vse. Tudi za prekarizacijo.

Jankovićeva akcija za zagotavljanje varnosti udeležencev v prometu v ljubljanskih peš conah in na pločnikih — proti podjetjema Wolt in Globo — je naletela na buren odziv socialno čutečih. Na čelu s sindikatom Mladi Plus, ki celo pozivajo k "ReWoltu".

Župana obsojajo, da se je spravil na prekarce, ki da jih delodajalci silijo v nevarno hitro vožnjo po mestu, da bi s čim več dostavami ja čim več zaslužili. Češ, naj jih pošteno plačajo, pa ne bo nevarno za nikogar.

Tako bodo ikonični nahrbtniki odslej morali biti oštevilčeni, da bodo nervozni in nergaški pešci lahko prijavljali kršitelje na biciklično tramvajkomando.

Mislim, da ne Janković ne Teja Jarc ne bosta nič dosegla. Ker bistvo problema nista ne prometna varnost ne sociala dostavljalcev.

Grejo jim na živce

Številke na nahrbtnikih niso problem. Problem je v tem, da ne bodo delovale na dostavljalce, ampak na pešce.

Potencialni kršitelji ne bodo kolesarili počasneje in previdneje. Bo pa Jankovićev...

”Pošteno plačilo za dostavljalce, da jim ne bo treba divjati po ulicah? Super! Samo tega ne veste, katere vse poklice bo to po drugi strani uničilo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE