Kolumne

Zakoličimo enakost med spoloma s prvo predsednico države

22.5.2022 / 06:05 Komentiraj
Bo nosila rdeče ali črne čevlje? Vseeno. Da bo le zgled in svetilnik. Ponos vseh. In da ne bo tiho, kadar bo treba kaj povedati.

V času konstituiranja novega parlamenta sem bila v tujini. Načrtno sem se distancirala od novic v slovenskih medijih in na spletnih straneh. Spremljala sem samo spletno pošto in se prepuščala srečanju, ki ga je zaznamoval odhod prijateljev. Vrnitev pa me je soočila s slovensko realnostjo. S to tèmo naše družbene kulture.

Res nas lahko zelo skrbi, da živimo v družbi, kjer majhni, dejansko nepomembni moški in njihovi privrženci v javnem političnem življenju uporabljajo rdeče čevlje z visoko peto kot argument za diskreditiranje, žaljenje, izločanje in nespoštovanje žensk. Če jih ne motijo frizure, obleke, makeup, kilogrami, pa udarijo po čevljih.

V egoistični zagledanosti vase in v svoj superiorni spol si dovolijo šovinistično, seksistično, nastopaško šopirjenje. Da bi prikrili svojo lastno neuspešnost, povprečnost in neizpolnjenost. In da bi potolkli pamet, lepoto, dostojnost ženske, ki je bila s parlamentarno večino izvoljena za drugega...

”Smo se ženske pri ocenjevanju politikov ali drugih javnih osebnosti kdaj vtikale s to, kakšno kravato nosite moški?”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE