Kolumne

Zakaj nismo precepljeni: Produkcija nezaupanja v postsocialistične elite

19.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Za nizko precepljenost ni kriv socializem. Ampak postsocializem. Ne tisti, ki so vladali prej. Ampak tisti, ki vladajo zdaj.

Ne mine teden, da nas ne bi JJ razveselil s kakšno globokoumnostjo. Na to smo se že tako navadili, da na njegova mnenja in ugotovitve ponavadi sploh ne reagiramo. Pred dnevi pa nas je ponovno osrečil z eno svojih strokovnih razlag, na katero je treba reagirati.

Ugotovil je namreč, da so razlogi za nizko precepljenost v postsocialističnih družbah povezani s socializmom — oz. s komunizmom, kot ga sam poimenuje v skladu z ideološkim podaljškom ameriškega političnega pravoreka.

Ugotovitev nas ne bi smela presenetiti. Navadili smo se že, da JJ nima strokovnega znanja, ki bi ga rabil za razlaganje najrazličnejših pojavov, ki se jih loti. Od galaksij in osončij do korone.

Janša nima časa brati

Iluzorno bi bilo pričakovati od predsednika vlade, da kdaj kaj prebere. Jasno je, da je tako prezaposlen z vodenjem države, da za to nima časa. Poleg tega mora na dan napisati še nekaj deset, včasih nekaj sto tvitov. Ima pa tudi družino. Otroke. Ženo. Hodi v gore. Jasno, da za...

”Ne mine teden, da nas JJ ne bi razveselil s kakšno globokoumnostjo. Na to smo se že tako navadili, da na njegova mnenja in ugotovitve ponavadi sploh ne reagiramo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE