Kolumne

Zakaj se Jelinčiču ne ljubi hoditi v dobro plačano in odgovorno službo

24.12.2019 / 06:10 Komentiraj
Marsikdo bi bil raje s svojim otrokom kot pa v službi. Na žalost pa to ni vedno mogoče. Ampak če si poslanec, je drugače.

Da je predsednik in poslanec SNS Zmago Jelinčič dvoličnež, nakladač, manilpulator, vemo že dolgo. Ampak pirueta, ki jo je izvedel prejšnji četrtek v Državnem zboru, je le nekaj novega.

Poglejmo si od bliže izgovor — ali če hočete opravičilo —, s katerim je Jelinčič obrazložil svojo odsotnost.

O samem glasovanju je bilo že več kot dovolj povedanega. Pravzaprav sem sam pri sebi za Mlinarjevo stiskal pesti, tako da bi moral biti v bistvu Jelinčiču hvaležen.

Ampak saj sploh ne gre za to! Njegov izgovor ali če hočete opravičilo, zakaj je prešprical glasovanje, je fenomen zase.

Jelinčič je rekel, da je »raje s svojo hčerko […], kot pa da [glasuje] o kandidatki za ministrico, ki se ji ni zdelo vredno priti niti predstavit«.

Ah. Kako ganljivo. Lepo od njega, kajneda? Pa praktično tudi za PR. Jeziček na tehtnici javnega mnenja o njegovem pridno publiciranem ločitvenem postopku se bo gotovo vsaj malo premaknil na njegovo stran.

Če se povprečnemu, da ne...

»Pravzaprav sem sam pri sebi za Mlinarjevo stiskal pesti, tako da bi moral biti v bistvu Jelinčiču hvaležen. Ampak saj sploh ne gre za to!« — [Fotografija: Andrej Petelinšek/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE