Kolumne

Zakaj postreljati toliko metkov, še preden ministrska ekipa zapriseže?

11.3.2020 / 06:05 Komentiraj
Najboljša stvar na seznamu kandidatov je to, da na njem ni Žana Mahniča. To mi vliva nekaj zaupanja, da šef ve, kaj dela.

Zakaj je Tanja Gobec to nedeljo zvečer v svojo oddajo Politično iz naftalina potegnila prav Viko Potočnik? Njenega nastopa si ne znam razlagati drugače kot s konceptom reklame za Biljardno hišo: na plakatu figurira Jonas Žnidaršič — ker je bil pred tridesetimi leti pač glavni frajer za biljard. Ker imidž z dolgim rokom trajanja.

Seveda pa je vsakemu kmetu jasno, da Vika ni bila povabljena zato, ker bi leta 2022 nameravala kandidirati za predsednico Republike.

No, v tem soočenju med Viko Potočnik, nekdanjo poslanko LDS (1992–96) in ljubljansko županjo (1998–2002), ter Žigo Turkom, ministrom v dveh Janševih vladah (brez listnice, 2007–8, in MIZKŠ, 2012–13), je šlo za ocenjevanje seznama kandidatov, ki ga je predlagal mandatar.

Zakaj ravno onadva? Ali se na TVS ne morejo pogovarjati drugače kot tako, da povabijo enega zelo za in enega (eno) zelo

“Tanja Gobec je normalnejša od drugih voditeljic — pa vendar tudi ona zna povabiti v oddajo dva gosta, od katerih bi se človek z enim prav rad strinjal, pa se ne more, z drugim pa se mora strinjati, čeprav se noče.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE