Kolumne

Zakaj pa ne bi jedli kar trave?

21.6.2022 / 06:05 Komentiraj
Tujih kuhinj je LJ polna. Kaj pa slovenska kuhinja? Praktično ne obstaja. Vse, kar je kao slovensko, je v bistvu iz časa K.u.K.

Tisti, ki si kosila kuhamo sami, doma, se velikokrat znajdemo pred dilemo, kaj skuhati. Jaz sicer rad kuham. Žena kuha bolje, jaz pa raje. Normalno, ona kuha šestkrat na teden — tudi v službi! —, jaz pa enkrat ali dvakrat. Ampak saj ni problem skuhati, problem so ideje ideje. Ogljikovih hidratov, ki jih imamo najraje, si hitro sit. Pizza, makaroni? Ja, enostavno in okusno, ampak ne moreš vsak dan. Kak hud ljubitelj rižot nisem. Od solat, tudi če so v njej koščki mesa, nisem dolgo sit. Juha je predjed. Mleko je za dojenčke, mlečni izdelki — kot mi je pojasnil znanec s Twitterja — pa niso nič drugega kot pokvarjeno mleko.

Kebab in vegetarijanci

In tako stojim v vrsti pred nekim fast foodom in čakam na svoj kebab. Zavedam se, da je zraven vse živo od kravjih rogov do kopit in naprej. Ampak bom vseeno pojedel. Z ojačevalci okusa, malo zelenjave in jogurtove omake je zadeva zelo okusna. Ker kar se mesa tiče, prisegam na govedino. Ravno krave pa so baje globalni...

”Juha je predjed. Mleko je za dojenčke, mlečni izdelki — kot mi je pojasnil znanec s Twitterja — pa niso nič drugega kot pokvarjeno mleko.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE