Revija

Zakaj nismo Jadranke Rebernik takrat v Egiptu zamenjali za čredo kamel!

13.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Na RTV/TVS ni bilo nikoli dobro. Niti na Moša Pijadovi, niti na Kolodvorski. Toda ta oblast je to hišo pripeljala na rob propada.

Zadnje tedne zgrožen opazujem razmere v slovenski družbi in medijih, še posebej pa v javni medijski ustanovi RTV Slovenija. To, kar se zdaj dogaja, je posledica poslovne kulture, ki je na Ulici Moše Pijada — oz. Kolodvorski, kot so jo preimenovali po osamosvojitvi — in na Tavčarjevi ulici udomačena od takrat, ko so RTV (Ljubljana) ustanovili. Dobro ni bilo nikoli. Toda trenutna oblast je medijsko hišo pripeljala do roba propada.

Majhna, zelo majhna

Slovenija je majhna. Zelo majhna. Generacijsko in poklicno se vsi med seboj poznamo. Pred desetletji sem nekje prebral, da morajo biti majhne demokratične družbe, ki želijo ohraniti svojo neoporečnost, še toliko bolj občutljive od velikih družb na vsakršno koristoljubje posameznikov ali skupin, ki bi lahko izrabljale svoj položaj za klientelizem in prijateljske vezi.

Majhne družbe, tudi slovenska, načeloma delujejo prijateljsko, tovariško … Klan si med seboj pomaga, ob tem pa skrbi, da nihče ne zdrsne s palube....

”Edino, kar bo vodstvo RTV zares opazilo, bo tišina na Radiu in tèma na Televiziji. Pritoževanje čez urednico informativnega programa Jadranko Rebernik nima smisla.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE