Kolumne

Zakaj nisem jaz dobil bodeče neže? Krivica! Jaz sem največji seksist!

8.3.2020 / 06:05 Komentiraj
Normalna ženska ve globoko v srcu, da je različnost spolov naravna. In prav je tako, da se spola ujemata skozi različnost.

Zadnja leta okrog 8. marca, ko »kolektiv« mednarodnega feminističnega in kvirovskega festivala Rdeče zore in uredništvo spletnega portala spol.si »skupaj z zainteresirano javnostjo« podeljujeta nagrado bodeča neža za največji seksizem, se vedno prav hudujem — beri: jezen in užaloščen padam v depresijo —, ker me ne nominirajo več za to trofejo.

Célo leto se trudim, da bi bil seksist — da bi namreč delal razlike med spoloma, kar je moje moralno poslanstvo —, vendar zaman. Feministke me sploh ne opazijo. Vsi me sicer tolažijo, da sem moralni zmagovalec — in to brez konkurence.

Moja knjiga Prvi spol je eklatanten dokaz, da mi v kategoriji seksizma ni para. Odkar ni legendarnega Janeza Ruglja, mi nihče ne seže niti do kolen. In na to sem ponosen. Seksizem se mi v teh seksističnih časih zdi moralna vrlina. To je moralna dolžnost vseh normalnih ljudi. Pravi moški po svoje, normalne ženske pa po svoje.

Ženske si v resnici želijo biti različne od...

Bodeča neža: »Absurdne so že same nominacije. Med nominiranimi se znajdejo povsem običajni ljudje z normalnimi izjavami o moških in ženskah oz. o razlikah med spoloma.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE