Kolumne

Zakaj bi imeli radi Janšo? Ker nas ne mlati s pendreki, ampak samo zmerja?

25.5.2020 / 06:10 Komentiraj
Če bi rad bil resen politik, naj neha srati po Twitterju — in upa, da bomo na vse to pozabili. Če mu že odpustili ne bomo.

Žiga Turk je v Časniku napisal po svoje dober tekst o Janši, ker dá misliti — pa vendar sikofantsko izmuzljivega in polnega sofizmov. Hvaležen sem mu, ker mi je s pomočjo njegovih argumentov končno uspelo konsistentno formulirati očitke Janši.

Turk z naklonjenostjo do osovraženega predsednika vlade našteje vse, kar je z njim narobe. To argumentira nonšalantno, a prepričljiveje kot mnogi izmed tistih, ki jim gre Janša organsko na živce, ne da bi sploh točno vedeli zakaj. Kar pa Turka ne moti in ne ovira, da Janše ne bi cenil še naprej.

In ko prizna vse Janševe napake, zaključi: »če ni hujšega«.

Da ne bo pomote in enkrat za vselej do nadaljnega: kolesarske proteste proti vladi sam vidim kot novodoben, urban, tudi frivolen in objesten, a ne nehudomušen psevdopolitični lifestyle tistih, ki so se naveličali podobe plemena in

KDOR MIMO GREŠ NE TOŽI NISEM MRTEV V VSEM KAR ŽIVIŠ KAR PROST ZDAJ SMEŠ ZAROD GRADIŠ SEM JAZ JE MOJA ŽRTEV. Napis na Štrekljevem spomeniku talcem na Cesti 27. aprila v Ljubljani. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE