Revija

Zadeva za NČR: Kdo sponzorira Kajo Sajovic (RTV)?

10.10.2019 / 06:05 Komentiraj
Z Balija na Azurno obalo? Vsak dan letalo, limuzina, letalo? Družba ambasadorjev užitka? Ah, jetlag človeka čisto uniči.

Luksuzna letovišča so krasna stvar za tiste, ki si jih lahko privoščijo, toda vprašati se smemo, kdo omogoča potovanja novinarjem RTV Slovenija na takšne destinacije in komu so takšne vsebine na portalu javne radiotelevizije namenjene.

V nadaljevanju objavljam pretežni del svoje prijave na Novinarsko častno razsodišče zoper novinarko Kajo Sajovic. S tem želim spodbuditi javno razpravo, kaj v takšnem primeru šteje za kršitev profesionalnih standardov.

Omenjena novinarka je 10.9.2019 v prispevku z naslovom Kako je v živo videti rajski oddih v luksuznem letovišču? — kot v številnih drugih v zadnjih letih — v potopisnem formatu poročala o luksuznem življenjskem slogu in kulinaričnih doživetjih z različnih lokacij po svetu. Pri tem obstaja utemeljen sum, da je zamolčala navzkrižje interesov.

Kimono, slamnik in košara

V omenjenem članku opisuje življenje v Bulgari Resortu na Baliju in svojo izkušnjo tridnevnega bivanja v luksuznem letovišču na...

»Po službi na RTV letim na letališče, grem v neko restavracijo nekje na drugem koncu sveta, naslednji dan se vrnem in hitim na RTV, kjer sem že 14 let redno zaposlena, in tam pišem o zunanji politiki.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE