Kolumne

Za spolitizirano oslovo senco Programskega sveta RTV Slovenija

21.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Programski svet je nekoristna, celo škodljiva pogruntavščina. Vsaj v taki sestavi, v takem obsegu in s takimi kompetencami.

Da so desničarji prepričani, da je šele zdaj nastopila prava demokracija, ko so oni sami na oblasti — sicer ne prvič, a tokrat res učinkovito in ekscesno in dezinhibirano —, je ne samo razumljivo, temveč tudi ni iz trte izvito. Sedanja vlada daje vedeti, da je prava demokracija dejansko le privid demokracije. Da je resnična svoboda samo varljiv občutek svobode za tiste, ki so zadovoljni z oblastjo.

Aktualni desničarji so levičarjem, začasno umaknjenim na stranski tir, nastavili ogledalo. Pod peto škornja aktualne vlade je postalo jasno, da sta demokracija in svoboda po slovensko le približek, ki se ga naj nezadovoljni navadijo ceniti na lastno odgovornost.

In to spoznanje je še tem bolj boleče, če pride v paketu s prepričanjem, da bo pa na RTV Slovenija zdaj končno vse v redu, ko jo bo enkrat za spremembo — če ne celo definitivno — demontirala in demolirala desnica.

Samo za primerjavo

Programski svet RTV Slovenija je po zakonu zamišljen in sestavljen tako,...

”Naj spomnim, kdo vse delegira programske svetnike, in interpretiram logiko, na katerih ta pravila temeljijo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE