Kolumne

Za politiko je dovolj dober kdorkoli: Novi minister se bo sončil v senci

13.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Tak vodja velja v gospodarstvu za slabega in se praviloma tudi izkaže za nesposobnega. Ampak mi govorimo vendar o politiki.

Kot kaže, smo samo še za korak oddaljeni do tega, da dobimo novega ministra za pravosodje. Dosedanji ministrici Lilijani Kozlovič je bilo končno dovolj ignorance predsednika stranke SMC, ki jo je kot ministrica zastopala v vladi, in predsednika vlade. Ta je očitno ni nikoli resno jemal, saj je vlada vsaj dobrega pol leta odlašala s formalnim sklepom o seznanitvi z dvema delegiranima tožilcema iz Slovenije — in na koncu sprejela sklep o neseznanitvi z izborom, čeprav nad izborom ni visela niti senca dvoma o zakonitosti, skladnosti z nacionalno zakonodajo in uredbo Sveta EU. Izbrana kandidata pač nista bila povšeči predsedniku vlade.

Tudi pri prvotno omenjanem novem kandidatu za ministra Marku Starmanu — resor še naprej pripada SMC — ni šlo vse gladko. Nekaj dni je bil najresnejši kandidat, saj sta mu bili naklonjeni obe preostali koalicijski partnerici, SDS in NSi, opravil pa je tudi že neformalni pogovor s predsednikom vlade Janšo. Pa se je zalomilo. Starman je...

“Ko je Starman postal neprimeren, je kandidat postal človek z rezervne klopi, stečajni upravitelj Marjan Dikaučič.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE