Kulumne
#mediji #Jelinčič
Za glupe rojeni, za glupe vzgojeni Jelinčič
Logo 03.07.2020 / 06.10

Izjava o »glupem« narodu in »kurčevih« študentih je gnusna ilustracija politične mentalne in moralne dekadence in arogance.

»Noben zakon ne prepoveduje nesramnega gobezdanja — niti bedakom —, obstajajo pa seveda zakoni, ki prepovedujejo uničevati tujo lastnino. In to ne samo privatno lastnino nesramnih gobezdačev, ampak nasploh.«

Noben zakon ne prepoveduje nesramnega gobezdanja — niti bedakom —, obstajajo pa seveda zakoni, ki prepovedujejo uničevati tujo lastnino. In to ne samo privatno lastnino nesramnih gobezdačev, ampak nasploh.
Ta moralna uporabna naloga za nižje razrede osnovne šole je za nekatere slovenske medije in njihove followerje že pretežka. Nerešljiva.
Iz tega, da je Zmago Jelinčič bleknil — kao nevede, da neskrita kamera teče —, da je »narod glup«, ker da mirno gleda, kako da so celo ti »kurčevi študenti« dobili »naš denar« iz korona paketa —, in naslednji dan fasal par flaš motornega olja v fasado svoje SNS domačije, je namreč nastal medijski halo, ki gobezdaču nastavlja megafon, da se ga ja še bolj sliši.
Ne pravim prvič, da bi bilo treba Jelinčiča utišati. Pa najbrž tudi ne zadnjič. Vedno bodo namreč obstajali butasti mediji, ki mu bodo v zameno za klike in gledanost radi podržali megafon — in se pri tem še delali, da njegove besede obsojajo.

Samo 5%

Tako je Pop TV naslednji dan pripravil soočenje med drugoprizadetim provokatorjem in predstavnico prvoprizadetih »glupih« in predvsem »brezdelnih«, »delomrznih«, »kurčevih« študentov in drugih — namreč mladih.
Predsednica IO sindikata Mladi plus Tea Jarc seveda ni bila retorično dorasla staremu gobezdaču. Beri: bila je premalo nesramna.
Jelinčič se je zagovarjal z besedami, da z izjavo, da je »narod glup«, ni užalil »dveh milijonov«, ampak »samo« kakih sto tisoč — ki so priklopljeni na infuzijo na »hladilnik od mamice« —, namesto da bi delali. Tako kot ta pridni, ki si pomagajo z delom že med študijem in ki bi jim morali dati dvojno.
Da ni užalil dveh milijonov ljudi, ampak samo kakih 5%, je pomembna olajševalna okoliščina. 
Dejstvo je, da je 72 let star človek z dobro plačo in z bonitetami, ki pripadajo poslancem Državnega zbora, napizdil kakih petdeset let mlajše od sebe, med katerimi mnogi še niso niti v službi, ker bodisi še študirajo ali pa je ne dobijo.
In ta človek je tej mladini naprej vrgel edino domnevno boniteto, ki jo morda — če že in če sploh — uživajo: da še živijo pri starših ali da jim starši pomagajo pokrivati življenjske stroške.

Demokracija in nedemokracija

To je verjetno najbolj gnusna ilustracija mentalnega in moralnega stanja v Sloveniji, kar smo je doslej imeli priložnost slišati.
Čeprav po eni strani ni nič novega, da nestrpni sovražijo domnevno ali magari dejansko lene, brezdelne, neaktivne, nekoristne, nepreskrbljene, neuspešne, prikrajšane itd. itd, češ, saj nam samo kradejo »naš« denar, česa tako nesramnega od poslanca še nismo slišali.
Gre za bedno sliko arogance, ki si jo je privoščil pokazati ne več ne manj kot politik. Javno. Na televiziji. In se pri tem še delati pametnega in moralnega in socialno iznajdljivega pred tistimi 96% volilcev, ki zanj niso glasovali — in ki večinoma ne bi glasovali niti mrtvi.
Jelinčič je na Pop TV tudi rekel:

»Poglejte, jaz sem politik in [kot] politik imam pravico do svojega stališča in do svojega mnenja. Zakaj bi moral odgovarjat za to? A nismo v demokratični državi? Čeprav jaz to dvomim, da smo v demokratični državi. Ampak mislim, da imam pravico do svojega mnenja.«

Zasebniki in javne osebe

Ta izjava na pervertiran način dokazuje, da so si najbolj nesramni politiki uzurpirali imuniteto za nesramno gobezdanje. Politik reče, da je narod »glup« in da so študentje »kurčevi« — če so brez dela ali brezdelni in če dobijo (tako kot še velik del »glupega« naroda) nekakšno subvencijo —, in se potem izgovarja na svobodo govora! Da ima pravico povedati to, kar misli. Ker živimo v demokratični državi. Čeprav ne živimo v demokratično državi.
To je še bolj cinična misel kot tista razsodba Vrhovnega sodišča pred dvema mesecema v zvezi s primerom Mojca Pašek Šetinc proti Janezu Janši.

Ignoranca in prezir

Polemizirati z Jelinčičem? Audiatur et Jelinčičeva pars? Zakaj le? Ker če slučajno še ni komu jasno: k Jelinčiču bi Kristus ne prišel z besedo, prišel bi z bičem! Norec, ki se je napravil, da bi odklepal to pamet devetkrat zaklenjeno …
Besedo so mu dali že v Piramidi, pa potem spet v Tarči, da ne omenjam puškomitraljeznega vabila na ples. Pod krinko svobode govora in medijskega pluralizma je žalil Rome, fantaziral o barabah pred zidom, ki bi jih en, dva, tri upihnil, pa se morbidno norčeval iz izbrisanih, pa … Pa jih še zdaj ni izučilo. Jelinčič še vedno uživa prednosti in dobrobiti svobodnega izražanja mnenj, čeprav se na to direktno in dobesedno poserje. In to kot politik. Kot privilegiranec, ki so mu 4% procenti res glupih podelili mandat za nekaznovano žaljenje preostalih.
Jelinčiča je mogoče utišati samo z ignoriranjem. Z globokim prezirom. Ker bolj ko bo gobezdal, manj ga bo vredno poslušati in mu dajati možnost, da se zagovarja in razlaga svojo plat medalje.

NAROČI SE
#mediji #Jelinčič
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke