Kolumne

Za glupe rojeni, za glupe vzgojeni Jelinčič

3.7.2020 / 06:10 Komentiraj
Izjava o »glupem« narodu in »kurčevih« študentih je gnusna ilustracija politične mentalne in moralne dekadence in arogance.

Noben zakon ne prepoveduje nesramnega gobezdanja — niti bedakom —, obstajajo pa seveda zakoni, ki prepovedujejo uničevati tujo lastnino. In to ne samo privatno lastnino nesramnih gobezdačev, ampak nasploh.

Ta moralna uporabna naloga za nižje razrede osnovne šole je za nekatere slovenske medije in njihove followerje že pretežka. Nerešljiva.

Iz tega, da je Zmago Jelinčič bleknil — kao nevede, da neskrita kamera teče —, da je »narod glup«, ker da mirno gleda, kako da so celo ti »kurčevi študenti« dobili »naš denar« iz korona paketa —, in naslednji dan fasal par flaš motornega olja v fasado svoje SNS domačije, je namreč nastal medijski halo, ki gobezdaču nastavlja megafon, da se ga ja še bolj sliši.

Ne pravim prvič, da bi bilo treba Jelinčiča utišati. Pa najbrž tudi ne zadnjič. Vedno bodo namreč obstajali butasti mediji, ki mu bodo v zameno za klike in gledanost radi podržali megafon — in se pri tem še delali, da njegove besede obsojajo.

72 let...

»Noben zakon ne prepoveduje nesramnega gobezdanja — niti bedakom —, obstajajo pa seveda zakoni, ki prepovedujejo uničevati tujo lastnino. In to ne samo privatno lastnino nesramnih gobezdačev, ampak nasploh.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE