Kolumne

Za glas več: Kako nizko lahko nekdo pade, da bi ostal visoko v igri?

4.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Ministra, ki je najbrž vsaj deloma samostojen, bi premier poslal nazaj v DZ in ga za število spremenil v pritiskača na gumb.

En glas. Samo en glas je zmanjkal, pa bi Slovenija imela novega predsednika Državnega zbora. V parlamentarni demokraciji je to po protokolu druga najvišja politična funkcija. Takoj za predsednikom države. A te stvari smo v tridesetih letih tako uspešno razvrednotili, da državljani ob tem, ali imamo novega ali starega predsednika parlamenta, sploh ne čutimo niti vzhičenosti ali zadržanosti, niti veselja ali žalosti. 

Gre sicer za majhno bitko, ki jo je po seriji interpelacijskih porazov opoziciji uspelo izbojevati. Tako se sredinsko in rahlo levo naravnano volilno telo danes šlik-šlak privoščljivo in posmehljivo ozira na desno, češ, kdo ima sedaj udobno večino, o kateri govorite?

Drugi strani bi ta manjkajoči glas prinesel zadovoljstvo, pomirjenost in politično srečo. Kajti vladati s tako zahrbtnim, izdajalskim in neprimernim predsednikom parlamenta, kot je zdajšnji Igor Zorčič, se res ne da.

Namen vladajoče koalicije

“Desnici bi manjkajoči glas prinesel zadovoljstvo. Kajti vladati s tako zahrbtnim, predsednikom DZ, kot je Igor Zorčič, se res ne da.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE