Kolumne

Za folk je kr nekak logično, da po pički dobivajo sam ženske

15.2.2021 / 06:05 Komentiraj
Ker se nočejo mešat. Poslušajo žensko, kako jih vsak dan faše in joka. Se bojo že zmenili. Bojo, ja. Na koncu bo nekdo mrtev.

Te dni sem brala o porastu nasilja v družinah. Mi je jasno, da velik žensk in otrok jebe ježa za štirim stenami. Fizično nasilje je travma, k jo pol še dolg predeluješ. Enako psihično nasilje. Sem izkusila na svoji koži enkrat psihično maltretiranje in zastrahovanja. Po tej bolani zvezi sem se pobirala še dve leti. Frajer je mel že čez dva meseca novo punco, jaz ranjena pa dve leti nisem dovolila nobenmu, da se me dotakne.

Velik je takih primerov. Eni prjavijo, drugi v tišini trpijo do konca življenja. O temu je blo že velik povedanega, napisanega, posnetega. In še več bi moglo bit.

Ampak kaj pa moški? Se dogajajo tud kontra primeri? Da ženska meče vanjga stole in vse živo. Da se zaganja v njega in ga klofuta. Da ga psihično uničuje vsak božji dan. Ne govorim o enem izpadu, ampak o konstantnem trpinčenju.

Poznate kakšen tak primer? No, mogoče jih ne, ampak obstajajo. Seveda je takih primerov velik manj kot nasilja nad ženskami, ampak

“Ker je ravno Valentinovo, grem poklicat tipa, da je dost hecov. Da ne bom gledala več Liverpoola. Sam še batine. There’s a new sheriff in town.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE