Kolumne

Z vodno pištolico nad robokapse: Za koga ste pa vi navijali?

23.6.2020 / 06:10 Komentiraj
Policisti so opravljali svojo službo, dekle pa je opravilo svojo dolžnost. Ravnala je po vesti in ji ni treba odgovarjati.

Špricanje policistov z vodno pištolico, ki si ga je na petkovih protestih privoščila mlada demonstrantka, je bil najbolj zabaven prizor, kar smo jim v novejši zgodovini slovenskih političnih open air nemirov bili priča. Priznati moram, da so se mi po zaslugi te punce protestniki precej prikupili.

Če niste videli posnetka:

Policisti v popolnem riot gearu — s čeladami, vizirji, ščiti, neprebojnimi jopiči, kolenskimi, ramenskimi, komolčnimi ščitniki itd. (najbrž pa tudi s kakim hladnim in/ali strelnim orožjem) — čuvajo vhod na sedež MNZ in Policije na Štefanovi. Nekaj korakov stran protestniki. Med enimi in drugimi pa pred policijskim postrojem hodi sem in tja dekle z vodno pištolico … — in obstreljuje robokapse. S curki vode.

Incident, ki to ni bil, se mi je zdel simpatičen, v nadaljevanju zgodbe pa tudi zgovoren. Povedal je namreč vse o desničarskem pervertiranju vrednot, zaradi katerega ljudje v bistvu demonstrirajo. Tudi če se

»Incident, ki to ni bil, se mi je zdel simpatičen, v nadaljevanju zgodbe pa tudi zgovoren. Povedal je namreč vse o desničarskem pervertiranju vrednot, zaradi katerega ljudje v bistvu demonstrirajo.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE