Kolumne

Z ukradenim kombijem v diskoteko Jugoslavija/Slovenija

4.1.2022 / 05:05 Komentiraj
Ja, kaj sem pa hotel? Napil sem se ga kot svinja, se usedel v ukradeni kombi … — in molil boga. Pravzaprav mi je bilo vseeno.

Konec 80. in v začetku 90. je bila zelo popularna diskoteka v Ribčah. Kje so Ribče? Legit question. Ribče so zahojena vas blizu centra Slovenije (Vače pa to). Trideset let nazaj, ko so ble še ceste v pizdi, je bila iz Ljubljane orng fura. Kako uro zagotovo. Zakaj je bila ta diskoteka tako popularna, me ne sprašujte. Je pa dejstvo, da je tja drlo ljudi od vsepovsod, od Ljubljane do Maribora. Vsak fucking petek in soboto.

Še večji hec pa je, da se je diskoteka pred osamosvojitvijo imenovala Jugoslavija, po osamosvojitvi pa Slovenija. Take silne preobrazbe še niste videli. Lastnik je bil pred osamosvojitvijo partizan, vedno Hej, brigade na ustih, čez noč pa je postal ta glavni ultradesničar, domobranec, you name it.

Diskoteka je bila znana tudi po incidentu, ko je tam nastopala Tereza Kesovija — ja, svašta je tip pripeljal — in je prosila goste, da ne bi kadili, ker da to škodi njenim glasilkam. Mojster pa jo je lastoročno fuknil ven. Ker njegovim gostom že ne bo...

”Diskoteka je bila znana tudi po incidentu, ko je tam nastopala Tereza Kesovija — ja, svašta je tip pripeljal — in je prosila goste, da ne bi kadili, ker da to škodi njenim glasilkam. Lastnik pa jo je lastoročno fuknil ven.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE