Kolumne

Z obveznimi copati na Brdo pri Kranju skozi vhod za služinčad

9.11.2021 / 05:05 Komentiraj
Doma smo čakali na tiskovno konferenco. V copatih. Oni tam pa čevljih. Ženske so z visokimi petami veselo uničevale nov parket.

Ko je Slovenija namesto nameravane čredne imunosti dosegla čredno neumnost, so nas mediji obvestili, da bo v petek, 5. novembra, ob 17. uri na Brdu pri Kranju seja vlade. O kovid ukrepih.

Si predstavljate! V petek ob 17:00! V trenutku, ko se nas večina do ponedeljka odklopi, bojo imeli oni sejo! Kako pridni in požrtvovalni ljudje so to.

In res. Malo po 16. uri sem se vračal z Gorenjske proti Ljubljani in na drugi strani avtoceste opazil konvoj vladnih vozil. Pa pravi žena: “Zakaj imajo pa na Brdu sejo? Zakaj ne v Ljubljani?”

Hehe, ti moja draga naivčina. Le zakaj? A si bila kdaj na Brdu? Ne? No, jaz pa. In ti povem, da zadeva ne zaostaja za Buckinghamsko palačo. V tej sicer še nisem bil, sem pa videl dovolj filmov in serij da si lahko mislim, kako zgleda.

Noge mi smrdijo

Prijatelj, ki se ukvarja z uvozom pohištva, me je enkrat prosil, če lahko dostavim neke stole. Dvorec so namreč od 2019 do 2021 prenavljali. Orng prenova.

Protokol je strog. Najprej se moraš javit pri...

Slovenska protokolarna pravljica.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE