Kolumne

Z gasilske veselice v Tacnu k punci v Presko pri Medvodah

4.10.2022 / 06:05 Komentiraj
Kako se je v petek, trinajstega, končala moja motoristična kariera (na Tomosovem automaticu), še preden se je sploh začela.

Bilo je leta 1988, poleti, gasilska veselica v Tacnu. Petek, 13.. Ne dam roke v ogenj, da je bil res 13., a tko se zdi). Pregovorno neugoden datum, ki se ga vraževerni bojijo. Jaz sicer nisem vraževeren. Le zakaj bi bil. Imel sem 18 let, Tomosovega automatica, dekle in nekaj denarja. Pa sem šel na veselico tacenskih gasilcev.

Na veselici je kelnaril moj bivši sošolec in prijatelj Sašo. In prijatelj ne bi bil prijatelj, če mi ne bi nosil zastonj piva — misleč, da mi dela uslugo. Tudi jaz sem tako mislil. Po nekaj vrčkih piva pa sem se odločil — čeprav je bila tema, čeprav je začelo deževati in čeprav nisem bil v stanju voziti motornega kolesa —, da se vseeno odpravim v Presko pri Medvodah, kjer je prebivala moja takratna punca. No, saj je še sedanja, samo da je zdaj žena.

Motel Medno

Lokalni prebivalci vedo, da pot ni dolga, kakih pet kilometrov morda, vendar v mojem stanju nadvse tvegana. Ampak dopovej ti to pijanemu mulcu, ki se je odločil, da bo spal pri...

”Prva stvar, ki sem jo po nesreči naredil, je bilo to, da sem prodal nemudoma moped. Še danes se sprašujem, zakaj. Roko na srce, moped ni bil kriv. Morda preventivno.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE