Revija

Z avtoritetami je vedno nekaj narobe. In kaj zdaj?

12.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Pomanjkanje, odmiranje, menjavanje in spodkopavanje avtoritet niso od včeraj. Pa vendar to dela družbo vedno bolj negotovo.

Tema avtoritet, ki smo si jo premierno izbrali za rubriko Kontra, je za začetek morda pretežka in preveč obsežna. Z vprašanji in odgovori s tem v zvezi bi lahko napolnili orjaški zbornik ali jih objavljali v časopisu nekaj tednov ali mesecev. Zato si ne delamo utvar, da bomo problem avtoritet rešili. Pa ne samo zaradi njegove obsežnosti in zahtevnosti.

Namen te rubrike sicer je, da enkrat ali večkrat na mesec opozorimo na določen družbeni problem in k razpravi povabimo strokovnjake z različnih področij, ki bodo to ali ono zadevo osvetlili z različnih, zakaj pa ne tudi z nasprotujočih si stališč.

Kot urednik se bom potrudil, da bom k sodelovanju pritegnil kompetentne pisce. V uvodnem tekstu bom sam poskrbel za nabor iztočnic, ki ga bodo — v takšni ali drugačni, ne nujno integralni obliki že pred objavo, kot tokrat — povabljeni prejeli vnaprej kot inspiracijo ali izziv. Dopuščamo tudi možnost, da se bo debata na

“Problema ne bomo rešili. Bo nam pa lažje, če bomo o njem razmišljali in ga vsaj približno razumeli.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE