Rubrike

VVG svetuje levici (2.): Sredina in kultura nevidnosti | Obrazi/Večer

6.1.2022 / 05:10 Komentiraj
“Sredina je večina in večina je leva. Pa ne zato, ker bere Marxa, ampak ker zagovarja vrednote, ki so vrednote že 1500 let.”

Nadaljevanje teksta Obrazi 13.(1.): Vesna V. Godina svetuje levici: Ustanovite Osvobodilno fronto (4.1.2022).


Nova knjiga Vesne V. Godina Zablode feminizma (Beletrina, 2021) razen podobnega naslova nima nič z Zablodami postsocializma (Beletrina, 2014) — ali pa vse. Zato sva se s samodeklarirano skrajno levičarko — “dovolj leva stranka zame ne obstaja” — pogovarjala o feminizmu in politiki.

Za osvežitev spomina, prvi del intervjuja se je končal takole:

VVG: “Zato je zdaj jasno, da lahko Golob zmaga na volitvah. Zmaga na volitvah sploh nima zveze s političnimi programi. A vi berete politične programe? Jaz jih ne. Saj vsi vemo, da program nima nobenega vpliva na to, ali je politik izvoljen ali ne. Politik mora imeti neke človeške dimnezije, zaradi katerih je ljudem simpatičen in jim daje občutek, da mu lahko zaupajo. In to mora biti nov obraz, ki jih še ni razočaral. Stari obrazi so ljudi že razočarali.”


Ampak nov obraz vedno išče samo levica (ali sredina),...

Vesna V. Godina 21. januarja 2015 pred hotelom Betnava za podpisno fotografijo. Do danes je napisala že 367 kolumen za Fokuspokus. Fotografija je še danes njej najljubši portret in ga z mojim dovoljenjem gratis uporablja tudi drugje. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE