Rubrike

VVG (4.): Ženska lahko reče “ne” — a naj sprejme posledice | Obrazi/Večer

9.1.2022 / 05:05 Komentiraj
“To, kar se je zgodilo ženskam, ni bila emancipacija. To je bila univerzalizacija blagovne forme. Ženske so zdaj potrošnice.”

Nadaljevanje in konec tekstov Obrazi 13.(1.): Vesna V. Godina svetuje levici: Ustanovite Osvobodilno fronto (4.1.2022), VVG svetuje levici (2.): Sredina in kultura nevidnosti | Obrazi/Večer (6.1.2022) in VVG (3.) svetuje feministkam (pa moškim tudi) | Obrazi/Večer (8.1.2022).


Prejšnjič o feminizmu:

“Če gledava to sfero in to vrsto moči, so ženske privilegirane. Ta moč je v ženskih rokah in zato moški hodijo okrog kot papeki in so pripravljeni narediti vse, kar reče ženska, samo da bi zvečer prišli do seksa.”

Seks kot darilo za protidarilo

VVG: Ampak feministke se delajo, kot da te seksualne moči ženske nimajo. Tako kot to #MeToo gibanje. Bodimo odkriti. Seks je darilo, ki ga ženska lahko dá, da dobi od moškega protidarilo: tisto, kar je v njegovi moči. Kar mu položaj omogoča. Temu se v antropologiji reče ekonomija daru. In če to rečem, potem razne slabo izobražene asistentke na oddelku za zgodovino pišejo, da trdim, da so si ženske same krive za...

Vesnini knjigi Zablode postsocializma (2014) in Zablode feminizma (2021). Obe sta izšli pri Beletrini.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE