Kolumne

Vstaja v suženjstvo zakletih, ki jarem jih teži gorja

27.9.2021 / 06:10 Komentiraj
… in ki ob sredah sitnarijo na Trgu družbene ureditve, ki garantira vsakemu kretenu, da se čuti polnopravnega in upoštevanega.

Že prejšnjo sredo, ko so se novodobni disidenti prvič zbrali na ljubljanskem Trgu republike — torej na Trgu družbene ureditve, ki zagotavlja vsakemu kretenu, da se počuti polnopravnega in upoštevanega —, sem se zgrozil, ko sem prebral, da je Saša Lendero na začetku demonstracij pred vso tisto množico zapela Zdravljico.

Ob tem sem se vprašal, ali lahko slovenstva stebri stari in simboli doživijo še kaj bolj ponižujočega od tega, da folku poje himno tretjerazredna tabloidna popevkarica, ki se je nekoč marketirala s teorijo naturnega povečevanja jošk z masažo.

Kje za vraga je Potrč

Teden dni kasneje pa je bilo v glasbenem smislu še huje. Iz tega antivakserskega, anti-PCT džuboksa se je razlegal Werner. Žal spet nisem bil tam. Njega bi pa res rad enkrat slišal peti v živo. Če sem prav slišal na Facebooku, je izvajal

“Ali niso kali te degradacije zasejali že tisti, ki so te vrednote začeli propagirati z najboljšimi nameni in vzgojili cele generacije v tem duhu?” — Prizor iz reklame za Applov Macintosh, 1984.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE