Kolumne

Vsi smo z Metelkove. Vlada funkcionira kot kak trač operater.

20.2.2021 / 06:10 Komentiraj
Deskvotizacija Roga je opogumila in združila nasprotnike alternative. Biča vajenemu hrbtu všečna družbena totalitarizacija.

Svet je totalno iz tira. Desničarski portal z neskritim zadovoljstvom poroča, da so pobudniki — kdorkoli že so je podpisal kot “Ljubljančanke in Ljubljančani za varno zabavo mladih” — lansirali “peticijo za prenovo Metelkove po vzoru Roga”.

What?!

Peticionisti za začetek terjajo od MOL kot lastnice zemljišča in objektov nekakšno varnostno sanacijo, “da [Metelkova] ne bo predstavljala grožnje za varnost obiskovalcev, ki so predvsem mladi”.

Pa ta je močna: želijo si “sodelovanja lokalne skupnosti, občine ter [MNZ], kakršnega bi si povsod želeli vsi občani in državljani” — in zaključijo z zahtevo, “da se prostore poruši oziroma ustrezno obnovi, če je to mogoče”.

Upam, da bo vse skupaj ostalo pri prismojenih idejah in da se nam ni treba bati gentrifikacije Metelkove pod krinko … — česa že?

Dve strani istega kovanca

Medtem ko MOL očitno brez logističnih in moralističnih problemov in prvotno burnega nasprotovanja napreduje pri čiščenju...

“Bolj kot sama AKC Metelkova je danes fenomen to nenadno, tako sovražno kot (kao) dobronamerno zanimanje zanjo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE