Kulumne
#lifestyle #gobe
Vsi navalili po jurčke pa lisičke ko mutavi na telefon
Logo 10.10.2022 / 06.05

Jaz pa še v življenju nisem skakala po gozdu in iskala gobe. Sej niti ne bi upala. Se zastrupim iz prve. Še narest jih ne znam.

Rdeča mušnica. — [

Ker ta prav Slovenec mora bit vsaj enkrat na Triglavu, ob nedeljah jest govejo župo z obveznim tenstanim krompirjem, govejim mesom, solato in poslušat zraven radio Veseljak. Čeprov vidim, da se Slovenci rajš palijo na Radio Aktual. Dalmatinski bulšit in podobno. In ta prav klen Slovenec seveda tud gobe nabira.

No, jaz nisem ena od teh.

Lasagna ob Patti Smith

Ponavad so Slovenci srbskih korenin razočarani, ko jim povem, da sem Slovenka, ker jim priimek Vuk neki ne gre v račun. Vuk je tam ime! In na žalost nikol vidla bivše Juge, razen morja na Hrvaškem. Sam nisem pa klasična Slovenka. Če bi jaz kot mula predlagala ta starim, da gremo gobe nabirat, bi oba padla v krohot. In nikol nismo meli nedeljskih kosil, poslušali smo pa zraven lazanje Patti Smith. Triglava razen na slikah ni nobeden videl niti od daleč. Za ene čudaki, sam taki pač smo.

Tko da jaz še v življenju nisem skakala po gozdu in iskala gobe. Sej niti ne bi upala. Se zastrupim iz prve. Še narest jih ne znam.
Zadnjič je en uletel v kafano s polnim košem jurčkov. In sem bla glih prov zapušena, da sem dobila idejo, da bom pa jaz gobe jedla. "Kok stanejo?"
"Na, za 4 evre ti dam dva."

Glih jaz vem, kok stanejo gobe. "Ajde, može."

Kako narest tega hudiča?

Pol je seveda cela kafana buljila v un koš in vsak je pametoval svojo. Vsi so bli kr naenkrat doktorji za gobe, ker so jim ta kratki preveč v glavo stopili. Sam kaj, ko jaz nisem dohtar za gobe, pa še ta kratkih ne pijem. Kaj mi je sploh zdilal? Kaj če je čorav total, pa je kr neki nabral, pa zdej men kle buče oziroma gobe prodaja? Okej, dejmo rečt, da mu zaupam.

Sam kako zdej narest tega hudiča? In sem vse tipe v kafani zamorila za recepte za gobe. Kot se za dohtarje za gobe spodobi, so bli kr naenkrat vsi k v Masterchefu. Vsak dan jih poslušam, kako morjo ob enih popoldne vsi domov spizdit, ker so žene skuhale kosilo, ampak gobe majo pa v mezincu. In smo na koncu prišli do recepta, da jih fuknem na maslo in pol še jajce zraven. Sam kurc, k jaz ne vem niti kako narezat to? Še manj, če lahk tud uno deblo spodi jem.

Recept

"Joj, si ti kdaj delala gobe?"
"Ja ne, ne."
"Na trakce narežeš in fukneš na maslo."

"A tud to spodi? Pa zakaj je klobuk spodi zelen?"

"Joj, teb ni pomoči," so se delali pametne. "Pa dans jih morš pojest!"

"Ja, ja." Si grem rajš po eno zmrznjeno pizzo, una je lahk tud jutr. Ampak mi je ratalo. In to prov dobr. Tko da vi kr nabirajte, pa men noste.

In sem hotla fotra vprašat, zakaj the fuck mi nismo nikol gob nabirali. Mu pišem, pa odgovori: "Nestoj zdej, ker snemamo."

"Kaj pizda snemate?"

"Na Krasu. Dokumentarc o arhitektu Maksu Fabianiju."

"In kaj ti delaš?"

"Igram Fabianija."

"Svašta!"

"Anu pazi. Sem naredil prvi selfi. So prišli eni Korejci zraven in se hotli slikat z mano."

Svašta again. Sej mogoče jih res nismo nikol nabirali, sam po gobe smo šli pa že čist vsi.

NAROČI SE
#lifestyle #gobe
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke