Kolumne

Vse o vladi v 10 tvitih: Napadi in pritiski, transparenti in kolumne

21.4.2021 / 06:00 Komentiraj
Živimo v kao demokratični državi, kjer nas ima vlada za tako neumne in pokvarjene, kot imamo mi njo za neumno in pokvarjeno.

So primitivni, arogantni, butasti, lažnivi tviti presvetlega Janeza Janše, prepametnega Aleša Hojsa, preljubkega Žana Mahniča proti Petru Žerjaviču, Aleksandru Čeferinu, Tei Jarc in mnogim drugim ustanovam in posameznikom res pritiski ali napadi na civilno družbo, medije?

Dobesedno to niso ne napadi ne pritiski. Strogo vzeto je to nadloga in nevšečnost. Neotesanost. Ni prijetno živeti v državi, kjer vas vlada — če je ne marate — s svojimi podrepnimi medijskimi muhami nenehno napizdeva in zasmehuje kot bedake, moralne propalice in dvoličneže.

Psihološka vojna

Zagotovo pa je to pritisk — in to precej neznosen —, če situacijo spregledamo kot to, kar je: da gre za psihološko vojno vlade proti državljanom, ki je ne marajo. Vojno s posebnimi metodami vlada opravičuje s tem, da se je prisiljena braniti pred državljani, ki je ne marajo.

Odkod sploh ta politična ideja, da oblásti pripada pravica do samoobrambe pred državljani, ki

“Pritisk je živeti v državi, kjer si vlada vzame pravico, da se obnaša v stilu spletne sodrge in nam meče v obraz, kar ji leži na kao duši.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE