Kolumne

Vse najboljše? Kdo ali kaj pa je Slovenija, da bi ji voščili za rojstni dan?

25.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Ne čutim se dolžnega proslavljati ne okrogle ne oglate obletnice države in se pridruževati namišljeni in zapovedani evforiji.

Del splošne razgledanosti in državljanske ozaveščenosti je po novem tudi to, da veš — ali se vsaj zavedaš, da je dobro vedeti —, kateri opozicijski politiki se bodo udeležili državne proslave ob dnevu državnosti in kateri jo bodo bojkotirali.

Zadevo sem naštudiral in vem, da strankarska veljaka LMŠ in Levice ne prideta na nocojšnjo proslavo, veljakinji SD in SAB pa prideta. Ob tem razmišljam, ali je v tem — da fantje ne, punce pa ja — morda kak gender specifičen vzorec.

Kaj o tem misli opozicija, bi lahko bil izvedel že iz ponedeljkovega pogovora na TVS, vendar so toliko govorili, da si nisem zapomnil. Zapomnil pa sem si, da je Tanja Starič na koncu njihovih izvajanj prevajala: “Vaš odgovor je torej da/ne?”

Politični trač ali ne, njihova udeležba oz. neudeležba na oficielni proslavi sta dve plati iste medalje: v bistvu je vseeno, ali bodo prišli ali ne. Priti ali ne priti, to ni zdaj vprašanje. Prav bo, če jih ne bo. Če

“Argumenti protiudeležbi na proslavah so ponavadi politični, lahko pa so tudi osebni. Celo trivialni. Naj jih nekaj naštejem.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE