Kolumne

Vse najboljše, Janez Janša! (Da ni dobil daril, si je pa sam kriv.)

11.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Njegova bitka z mediji nima smisla. Privržence podžiga k zvestobi, druge pa prepričuje, da je nasprotovanje edina prava pot.

Da predsednik vlade ne mara medijev, ki o njem ne poročajo naklonjeno, vemo že od začetka tretjega tisočletja. To je bilo mogoče zaznati tudi na AmCham zajtrku (Ameriške gospodarske zbornice Slovenije) konec septembra. Šele takrat, ko mu vprašanj ni zastavljala novinarka, temveč podjetnica, se je sprostil do te mere, da ni bil zajedljiv, aroganten in vzvišen in da se ni pretirano izmikal odgovorom. Bil je presenetljivo miren, zbran, osredotočen, potrpežljiv. Morda je to bil njegov najboljši intervju vseh časov. Skoraj gotovo pa najdaljši, trajal je kako uro in pol.

In ko smo že upali, da bo ta mirovniška sprememba postala njegova navada, pa smo prebrali, da na novinarski briefing, na katerem je predstavil najnovejše ukrepe proti korona virusu, ni povabil cele vrste medijev, ki jih očitno nima za dovolj verodostojne, da bi poročali o tej konkretni vsebini.

Po katerih kriterijih?

Po dostopnih

»Janša ve, da je za ratinge in ljubi mir v politiki najbolje, če koalicija angažira tudi opozicijo in se občasno pohvali, da usklajeno deluje v dobro državljanov.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE