Kolumne

Vsaka stvar je za nekaj dobra. Celo ekscesi antivakserskega majorja Trohe.

10.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Lahko delamo doktorate, koliko ljudi so OPS res odvrnili od cepljenja, ali pa se po drugi strani tolažimo, da so samo težili.

En teden po nezaslišanem desantu antivakserskih norcev na Televizijo lahko v zvezi z neljubim dogodkom ugotovimo, da se je vse skupaj dobro končalo in da v retrospektivi ni bilo nobenega pravega razloga za zaskrbljenost. Za zgroženost že mogoče, ne pa za paničarjenje.

Prvič: res je, da so zmedeni pripadniki OPS vdrli na TVS in uprizorili nedopusten, celo prepovedan resničnostni šov. Ampak pri tem pozabljamo, da je bila tam — oz. prišla na klic na kraj dogajanja — tudi policija in vsiljivce odstranila. Kolikor se je le dalo promptno in nežno.

To omenjam zato, ker zaupanje v policijo baje pada. Dobro pa je vedeti, da njeni pripadniki — s specialnimi enotami vred — še vedno znajo biti angeli varuhi, če se potrudijo. In če se generalni direktor in notranji minister ne vmešavata v njihovo delo.

Služnostna pravica

Drugič: čeprav so nekateri predstavniki vlade in podporniki vlade dogodek relativizirali, pa je vendarle dejstvo, da so ga magari s stisnjenimi zobmi...

“Ne krivim OPS za to, da je Slovenija na repu precepljenosti v EU. Oni po mojem niso vplivali na to.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE