Kolumne

Vprašanje po petkovih protestih ostaja: kdo ali kaj pa po Janši?

30.5.2021 / 06:10 Komentiraj
Lahko še tako cepetamo, se zbiramo, protestiramo … — toda dokler se ne bo nekaj premaknilo v parlamentu, sprememb ne bo.

Vremenske razmere, ugodna koronska slika in precepljenost so v petek množično opogumile državljane, da gredo v Ljubljani na ulico in v živo manifestirajo rezultate zadnjih anket, da 70% vprašanih te vlade ne podpira.

Ključno sporočilo protestnikov je bilo, naj vlada pade. Seveda na protestu ni bilo vseh teh, ki so proti vladi, jih je pa bilo — na oko — največ doslej v njenem mandatu. 

V televizijskem pogovoru na Pop TV so v petek zvečer gostili Branka Grimsa (SDS) in Braneta Golubovića (LMŠ). Niso ravno izbrali največjih strankarskih kapitalcev, a bila sta dovolj, da smo lahko razbrali, za kako različna svetova gre pri naši politiki.

Grims in Golubović

Grims je trdil, da je teh 30 ali 40 tisoč ljudi, kolikor naj bi se jih zbralo, aktivirala opozicija in s tem končno razkrila, kdo stoji za temi petkovi protesti.

“Čemur smo bili danes priča, je kršitev veljavne zakonodaje. Super pa je, da so se končno na čelo postavile levičarske stranke. Konec je pravljic,...

“Grims in koalicija se po mojem motijo v veri, da je opozicija v stanju aktivirati takšno množico protestnikov.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE