Rubrike

Vpis v srednje šole (3.): Točke ne garantirajo ničesar

29.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Nihče ni le to, kar je njegov učinek. Človek je mnogo več. Če tega ne upoštevamo, gredo talenti, nagnjenja, motivacije v nič.

Kontra je rubrika o aktualnih temah, ki jo za Večer ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič. Tokrat je namenjena zaostrovanju problema vpisa devetošolcev v srednje šole. Preberite tudi urednikov tekst Vpis v srednje šole (1.): Izpoved starša devetošolca, ki je bil samo prav dober (26. 7. 2021) in tekst Ivana Lorenčiča Vpis v srednje šole (2.): Celim generacijam delamo škodo in krivico (28. 7. 2021).


Spet je čas, ko se osnovnošolci vpisujejo v srednje šole. In spet, že leta in leta, gledamo iste nesmisle. Poslušamo iste umotvore. Med katerimi so najbolj zanimivi tisti, ki trdijo, da bi morali šolski sistem v celoti prilagoditi gospodarstvu. Ki bi moralo povedati, kakšne kadre potrebuje. Nato pa bi morali šole organizirati skladno s potrebami gospodarstva. To bi bil uspešen in delujoč srednješolski sistem. Če verjamete.

Druga skupina nesmislov, povezanih z vpisom osnovnošolcev v srednje šole, pa zadeva neko drugo, tudi že desetletja staro dejstvo: preveč...

“Motivacija in interes sta za uspeh bistveno pomembnejša kot točke. Točke ne garantiranjo ničesar. Motivacija in interes pa skoraj vse.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE