Rubrike

Vpis v srednje šole (1.): Izpoved starša devetošolca, ki je bil samo prav dober

27.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Srednje šole se na povečano število prijav odzivajo ažurno. Kot vsak branjevec, ki razume princip ponudbe in povpraševanja.

Kontra je rubrika o aktualnih temah, ki jo za Večer ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič. Tokrat je namenjena zaostrovanju problema vpisa devetošolcev v srednje šole.


V rubriki Kontra se tokrat ne bi lotil(i) teme vpisa v srednje šole, če ne bi starejši od mojih dveh sinov prejšnji mesec končal 9. razreda osnovne šole in zadnje mesece dal skozi mučnega, birokratskega, vzgojno-nevzgojno-prevzgojnega obreda prehoda na naslednjo izobraževalno stopnjo.

Cenjene bralce zato že vnaprej opozarjam, da bo ta tekst precej oseben.

Lajf je bil drugačen

Povedati moram, da nisem med tistimi starši, ki svoje otroke za vsako ceno zagovarjajo pred krivicami, ki da se jim dogajajo v šoli. Zgodbe o starših, ki prihajajo ravnatelje ustrahovat z odvetniki, se mi zdijo neverjetne kot literatura o Marsovcih. Resda sem pri nekaterih predmetih kritičen do kurikuluma, ne pa tudi do učiteljev. Šolnikom v neposredni proizvodnji zaupam in cenim njihovo delo.

Je pa nek drug problem.

Po pravici...

Prva gimnazija Maribor. Fotografija je simbolična in nima zveze s tekstom — razen da jo je obiskoval avtor v časih, ko še ni bilo takih omejitev vpisa kot dandanes. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE