Kolumne

Vox populi detox

21.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Niti pasiven-agresiven lifestyle v samoizolaciji ne more pripraviti ljudi, da bi se že nehali ukvarjati s trivialnostmi.

Novica dneva je, da me je Alenka Bratušek na Twitterju blokirala. No, novica je, da sem to slučajno odkril prav včeraj. In ko sem že bil pri tem, sem še preveril, ali me je po drugi strani vsaj Janša odblokiral. Ne, ni me.

Skratka, na vzhodu družbenih omrežij nič novega. 

Novo je kvečjemu, da so javnomnenjskim raziskavam kot paranovinarskemu žanru šteti dnevi. Mešanje politično parfumiranih fekalij in senzacionalističnega futra se je izpelo. Če bo imela imela pandemija kakšno kolateralno korist, potem bo to po mojem untergang za lase privlečenih anket à la Vox populi in Politični barometer.

Niti na lepem zdolgočasen in pasiven-agresiven lifestyle v samoizolaciji in naveličanost zaradi ukrepov ne moreta pripraviti ljudi do tega, da bi se nehali ukvarjati s trivialnostmi. Drži pa, da se namesto z nepomembnimi trivialnostmi — češ, koga bi volili, če bi bile volitve to nedeljo — čeprav jih ne bo — in tudi če bi bile, itak ne bi šli

»Zanimivo, kajneda, da sta protivladni Dnevnik in provladni Siol enako privoščljiva do stranke prejšnjega predsednika vlade.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE