Kolumne

Vloga vlade je skrb za blaginjo. Bo zdaj res vse drugače? Da bi le bilo!

8.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Statistično gledano nam gre res vedno bolje. Rastemo. Prima. Ampak kaj, ko drugi rastejo še hitreje. Zato v resnici padamo.

Evforija in navdušenje nad zgodovinsko zmago Gibanja Svoboda se umirja. Prve občutke, da je konec dobe mračnjaštva, sovraštva, razdvajanja, nepotizma in našizma, lomastenja po podjetjih v državni lasti — ki so vedno znova bankomati za polnjenje ljudstvu neznanih žepov in projektov, je zamenjalo veliko pričakovanje po tako želenih spremembah.  

Zdaj bo vse drugače, smo se prepričevali. Pa bo res?

Izvoljivi

V času oblikovanja nove vlade prihajajo na dan takšne in drugačne, uradne, poluradne ali popolnoma izmišljene informacije. Ta del tega teka na sicer pogumno in pametno zastavljeno dvomandatno dolgo progo je težaven. Tako za oblikovalce koalicijskih odnosov, razmerij in vlade, kot tudi za nas državljane, ki smo po “naši” zmagi na tej točki ostali brez možnosti, da še kaj povemo in rečemo tistim, ki smo jih izvolili.

No, če smo pošteni: izvolili smo tiste, ki so bili na strankarske liste uvrščeni tako, da so bili izvoljivi. Seveda nismo bili vsi za vse....

”Perspektiva gospodarskega razvoja je zaradi globalnih dogajanj negotova.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE