Kolumne

Vladi ne bo zmanjkalo idej za najbolj nore in na neuspeh obsojene inovacije

22.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Teden cepljenja? Zakaj šele zdaj? Kot če bi vernika prepričevali, da bog ne obstaja. Ali Hojsa, da ne obstajajo “dodatni stroški”.

Glede delovanja aktualne vlade se lahko strinjamo vsaj o enem: da ji namreč res ne zmanjkuje idej za najbolj neverjetne inovacije. Ki so že vnaprej obsojene na neuspeh. In ki imajo absurdne, celo nevarne posledice.

V zadnjih dneh smo bili deležni vsaj dveh takih idej. Prva je tako imenovani cepilni teden proti kovidu. Druga pa je Hojsova, da je treba od nedokazanih organizatorjev petkovih protestov iztožiti plačilo “dodatnih stroškov”, ki jih je s tem imela policija.

Absurdnost tedna cepljenja je v tem, da je akcija organizirana prepozno. Smiselno bi jo bilo organizirati ob začetku cepljenja. Ne pa zdaj. Ko ima že vsak Slovenec svojo teorijo o cepljenju. Proticepilci so bili glede tega zelo dejavni. V zadnjih mesecih so ne samo razdelali številne teorije o tem, zakaj se človek ne sme cepiti. Ampak so jih tudi že uspešno razširili. Po zadnjih podatkih evrobarometra je Slovenija na prvem mestu med evropskimi državami, ko gre za nezaupanje v cepljenje.

Vsak cepljeni...

Aleš Hojs v popularnem stripu Charlesa M. Shulza Mulčki (Peanuts).
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE