Kolumne

Vladajoči smejo. Tudi nekaznovano preganjati druge.

1.4.2021 / 07:10 Komentiraj
V slovenski družbi danes težko najdemo okolje, kjer sovražni govor ne bi bil prisoten. Toda najbolj cveti in dehti na desnici.

Dokler ni javnost izvedela, da je Kopriva v resnici Alenka Jeraj, se je vedno bolj pogosto pojavljala na javni TV. Tam je poljudno in poljubno širila program in ideologijo SDS. In svoje zanimive teze. Ena od njih je bila ta, da se je sovražni govor močno razširil v parlamentu, odkar je v parlamentu Levica.

Ta teza je po njenem — če je to sploh njeno mnenje, ker morda samo kot govorilo velikega vodje izpolnjuje njegova naročila —  izvor vsega zla.

Stvarna evidenca sicer kaže, da ni tako. Človek se sicer ne more vedno strinjati s tem, kar govori Levica. Toda če pogledamo na Twitter, postane jasno, da so zmagovalci pisanja sporočil, ki sodijo pod oznako “sovražni govor”, prav člani SDS. Pa seveda njihovi podporniki in sledilci in drugi predstavniki in podporniki slovenske desnice.

Virtualna resničnost je pač taka. Sam notranji minister Hojs sicer trdi, da se vlada in njeni podporniki poslužujejo te virtualne resničnosti zato, ker so vsi mediji v nevirtualnem,...

“Uboga vlada! Skoraj bi se mi zasmilila. Če seveda ne bi vsaj nekoliko sledila medijem.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE