Kolumne

Vlada minira pravno državo. Pred našimi očmi. Ker si je ne more podrediti.

14.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Policija je refevdalizaciji že podlegla. Zdaj je na vrsti še pravni sistem. Da bo deloval tako, kot hoče zemljiški gospod JJ.

Da so razmere v Sloveniji slabe, ko gre za pravno državo, govorimo že lep čas. Zdi pa se, da trenutna vlada na tem področju dela še bolj strumne korake v smer popolne demontaže vladavine prava in pravne države.

To je logično. Tako kot medije je vlada tudi pravno državo detektirala kot oviro pri uresničevanju lastnih ciljev. Ki se jim reče vladavina SDS brez omejitev.

Sodniki se sicer sklicujejo na politično neopredeljenost, toda kot vidimo, Janši to ne zadošča za realizacijo svojega programa. Temu programu je namreč napoti strokovnost sodnikov.

Da je strokovnost ovira pri realizaciji Janševih ciljev, je postalo jasno ob imenovanju trenutnega ministra za pravosodje. S to gesto je JJ jasno pokazal, kaj od pravnega sistema hoče: namreč delovanje po logiki politične služnosti. Brez vsake strokovnosti.

V stilu bednega odvetnika

JJ je torej je že pred imenovanjem Dikaučiča razumel, da mu pravni sistem predstavlja oviro za realizacijo njegovih ciljev. In to oviro se je...

Cesarica Marija Terezija (1717–1780) na portretu Martina van Meytensa (1759) — [Vir: Wkipedia]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE